Koriandr má příjemno kořennou chuť a vůni, která se liší podle toho, zda-li jde o list, semínka nebo kořen.
Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou výraznou chuť, která připomíná bílou část slupky pomerančů. S oblibou se užívá při nakládání zeleniny a hub či do salátů, masa nebo paštik. Při nakládání se používá nejčastěji 1 celá lžíce koriandru na 4 sklenice 0,5 l.
Pokud v kuchyni rádi experimentujete, vyzkoušejte jej přidat při vaření brambor místo kmínu.
Koriandr se velmi dobře chuťově snoubí s červenou řepou a proto vám přinášíme dvě lahodné variace s řepou v hlavní roli. Řepa pomalu vystupuje ze svého stínu, kam se bohužel dostala kvůli školním jídelnám a mističkám s její sterilovanou podobou. Při finální úpravě přijde na scénu také bratříček semínek koriandru - list.