Sušené drcené listy koriandru v kuchyni plně nahradí čerstvý koriandr, který je díky našemu zeměpisnému pásmu hůře dostupný. Jednou lžící sušených listů koriandru nahradíte hrst čerstvých bylinek. Aby si koriandr zachoval svou chuť a aroma, přidává se až v závěru přípravy jídla, kdy se nechá jen krátce povařit.
Listy koriandru jsou oblíbeny především v orientální a jihoamerické kuchyni jako součást pikantních omáček nebo např. přísada do mletého masa. U nás se dostal do povědomí díky stoupající popularitě vietnamské kuchyně. Sušený koriandr si ponechal svoji typickou vůni a chuť, která může připomínat vzdáleně anýz. Proti čerstvému koriandru má také tu výhodu, že je jednoduše po ruce. Vyzkoušejte též oblíbený mrkvový krém s koriandrem, který je vedle dýňového krému stále oblíbenější a rozdíl v chuti nepoznáte.