Chilli nitě

Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Jejich chuť je jemně pálivá s kouřovým nádechem. Chilli vlasy se používají především pro dekorativní účely na obložené mísy, pizzu, ryby, steaky nebo do polévek. 

Pokud chilli vlákna namočíte na 10 až 15 minut do vody, získají jemný a lehoučký vzhled. Pro zvýraznění jejich chutě je můžete lehce osmažit na pánvi. Restujte je na mírném ohni jednu až dvě minuty za stálého pohybu, aby se nespálily.

Tip na dárek: Vyzkoušejte nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Hermelíny rozkrojte podélně na dvě poloviny a z vnitřní strany je posypte červenou paprikou. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky a trochu barevného pepře. Poloviny hermelínů přiklopte a postupně vkládejte do sklenice. Mezi jednotlivé hermelíny vložte ještě trochu česneku, celý bobkový list a na ozdobu chilli nitě. Plnou sklenici zalijte olejem, nejlépe olivovým a nechte zrát v lednici týden až dva. Dárkové hermelíny si samozřejmě zaslouží hezkou sklenici, kterou koupíte např. v Ikei.

 
Fotogalerie
Nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi
Nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Sýrové kuličky v kokosu s chilli nitěmi
Obložená mísa s chilli nitěmi
Obložená mísa s chilli nitěmi
Obložená mísa s chilli nitěmi
Obložená mísa s chilli nitěmi
 
Doporučené způsoby dárkového balení