Rostlinka Maca vypadá jako naše ředkvička. Pěstuje se v horách Peru a též se jí přezdívá „peruánský ženšen“. Prášek z Macy obsahuje vitamíny B, C, a E a dále vápník, zinek, železo, hořčík, fosfor a aminokyseliny.
Maca by se neměla užívat ve velkém množství. Nejlépe začněte třeba jen 1/2 lžičkou macy a postupně zvyšujte dávku až na jednu lžíci prášku macy denně. Je dobré po pěti dnech užívání přerušit a na pár dní macu vynechat a poté opět cyklus opakovat.
Prášek můžete jednoduše ráno rozmíchat s vodou nebo jiným nápojem, či přidat do müsli, kaše, pudinku apod. Vždy jej ale přidávejte do studeného nebo vlažného pokrmu nebo nápoje, vyšší teploty, než 40 °C ničí látky a vitamíny obsažené v Mace.